Den Motiverende Samtale, grunduddannelse

Fire dages kursus:

Grunduddannelse i Den Motiverende Samtale

 

Har du lyst til at forbedre og udvikle dine kommunikative kompetencer inden for motivation og forandring?

 

Er du helt ny inden for området, eller arbejder du allerede med motivation og forandring, kan  du grunduddannelsen tilegne dig viden og kompetencer inden for den evidensbaseret metode Den Motiverende Samtale/MI/Motivational Interviewing.

På de fire dage kommer vi omkring:

• Den teoretiske baggrund bag metoden Den Motiverende Samtale
• Ånden i metoden
• Hvad er motivation, og hvad kan du være opmærksom på?
• Hvordan relationen opbygges
• Hvordan du kan samarbejde omkring fokus og mål
• Hvordan forandring kan udvikles og styrkes
• Hvordan eventuelt modstand kan nedtones
• Hvornår og hvordan en mulig plan italesættes
• Implementering af Den Motiverende Samtale

Undervisningsform

Undervisningen består i høj grad af involvering. Du vil opleve en vekselvirkning af teorioplæg, diskussion, filmklip, erfaringsudveksling og kobling til egen praksis. Der arbejdes undervejs i forskellige mindre grupper, således der bliver højst mulig deltagelse og træning af den gennemgåede teori.

Undervisningen er tilrettelagt i to moduler:

Modul 1 (dag et og to)
På de første dage tilegner du dig den grundlæggende teoretiske viden og afprøver værktøjerne i mindre grupper. Det er hensigten, at du træner videre i din praksis, indtil vi ses på modul 2.

Modul 2 (dag tre og fire)
På de sidste to dage bygger vi oven på din viden og dine erfaring med at bruge værktøjerne i din praksis. Yderligere får du specifikke værktøjer og træning i at frembringe forandring, håndtering af modstand og din rolle i planlægningsfasen.

Tid og sted

Den næste grunduddannelse er indtil videre pga. Covid-19 udskudt på ubestemt tid. I stedet tilbyder jeg individulle online kurser. Ring og hør nærmere på 53761080.

Når der igen i løbet af 2021 arrangeres åbne kurser, vil alle undervisningsdage være fra 9.00-15.30.

Grunduddannelsen i Skanderborg foregår på Skanderborg Park Hotel & Konference. Undervisningen i Odense, Fredericia og Århus foregår på centralt beliggende steder, så adgangen dertil er nem.

Tilmelding

Du tilmelder dig kurserne i Odense og Skanderborg ved at sende en mail til Helene på foss@motivationipraksis.dk

Det siger kursisterne

MI giver mig en større opmærksomhed på hvordan samtalen kan matche den enkelte. Refleksioner kan skabe tilpas forstyrrelse hos den enkelte og frembringe forandringsudsagn! Tak for tre fantastiske og lærerige dage.

- Jette Jochimsen, KiF Haderslev

Helene formår at bringe praksis ind i et læringsrum, så det skaber tryghed, læring og forståelse for brugen af MI. Og så får man altid et smil med på vejen!

- Carina Tapdrup Nielsen, KiF Glostrup

MI undervisningen har været lærerig og meget inspirerende. Så simpelt og dog så svært. Simpelt fordi jeg blot skal lære at lytte og spørge rigtigt. Det virker så nemt og er meget logisk. Svært fordi gamle vaner skal laves om, MEN det giver så god mening, at det skal kæmpes for. Det skal trænes og praktiseres - godt for de indsatte!!

- Heidi Vibeke Hoeg, Sdr. Omme Fængsel

Tusind tak for nogle utrolige lærerige dage. Det har været et kursus lige i min ånd. Der har været AHA oplevelser og YES, det er jo det jeg gør oplevelser.

Mange gode refleksioner, og en god blanding mellem teori og gruppe-opgaver.

En sætning jeg tager med mig: gå ikke til planlægning før relationen er bygget op.

- Sandra Svendsen, Projektleder og socialrådgiver, JOBINPLACE A/S

Om Skanderborg Park Hotel
Skanderborgpark-hotellet ligger smukt på toppen af Skanderborg. I egen park – og med udsigt over Skanderborg by og Skanderborg Sø. I køkkenet følger buffeter og menuer årets gang, så man altid får mad af råvarer når de er friske og når de er bedst. Skanderborg Park har desuden egen bager og konditor, så selv brød og kager er lavet fra bunden.