Den Motiverende Samtale, specielt til grupper

Tre-dages kursus:

Den Motiverende Samtale i grupper

 

OBS: Tilbydes igen i 2023

Til dig som arbejder med grupper som leder, underviser, facilitator eller behandler. Et kursus der giver dig viden og inspiration til at drive gruppen eller mødet på en måde, der engagerer og motiverer deltagerne.

 

Helene Foss og Tina Haren, erfarne undervisere og trænere i den evidencebaserede metode Motivational Interviewing (MI), (Miller og Rollnick, på dansk Den Motiverende Samtale) udbyder sammen dette tredageskursus i ’Den Motiverende Samtale i Grupper’. Et kursus der giver dig både teoretisk viden og praktiske værktøjer til at arbejde med grupper.

Vi har som alkoholbehandler og psykolog arbejdet med grupper på forskellig vis. Grupper for professionelle, grupper for pårørende, grupper for unge og grupper for jobsøgende. Vi har oplevet, hvordan det at indgå i en velfaciliteret gruppe har styrket deltagerne på en helt unik måde. De bliver inspireret af hinandens måder at tackle udfordringer og opgaver på og oplever samhørighed og gensidigt engagement på tværs af forskelligheder.

Vi ved fra forskningen, at disse positive gruppeerfaringer kan understøtte postiv udvikling også uden for gruppen. På dette kursus arbejder vi derfor med teorien bag gruppedynamik, facilitering og sammensætning af grupper.

Næste kursus er pga. coronasituationen udskudt til 2021. Datoer er endnu ikke fastlagt.

Info om tidligere afholdt kursus kan du læse her:

Læs mere om kurset her

 

Det siger kursisterne

Gruppeprocessen skaber samhørighed. Samhørighed skaber forandring.
Helene formår at skabe et fantastisk rum for læring, og jeg har følt mig godt ”taget om”. Hun er utrolig inspirerende og god til at formidle nogle helt fantastiske dage. Tak 🙂

- Julie Jensen, Middelfart Kommune

Arbejdsdagene med gruppearbejde og MI- i grupper har for mig udviklet sig over dagene i takt med, at gruppen blev mere bevidst om gruppedynamikken og om formen. Måden at arbejde på i grupper skabte struktur, form og en enorm udvikling blandt deltagerne, gruppelederne og alle der deltog. Det blev tydeligt, hvor ydmyg som behandler man skal være, da deltagerne virkelig deler noget af deres inderste, og det der gør dem unikke som mennesker – hvilket vores borgere har brug for at få styrket bevidstheden om. MI-ånden og måden at inddrage alle i gruppen får en kæmpe betydning for den udvikling deltagerne gennemgår.

- Trine Balle Laursen, Randers Kommune

Hvis jeg så, og det gjorde jeg, gruppelederfunktionen som en dæmon, så formåede Helene på fornemmeste vis at afmystificere dette. Super levende, givende, inspirerende og motiverende undervisning.
Som ny og ”uprøvet” i branchen har Helene formået gennem sin undervisning at klæde mig vanvittig godt på ift. at kunne varetage min rolle som alkoholbehandler og give mig en følelse af at kunne gøre det på en professionel måde.

- Pia Vinding Dam, Novavi – Køge

Det kan varmt anbefales at udøve MI i grupper og skabe samhørighed og mulig forandringsproces sammen. Helene kan bestemt anbefales som underviser med læring af MI teknikkerne. Hun er et åbent og imødekommende menneske.

Prøv MI i grupper, du vil ikke fortryde det.

- Maria Ebbekær JørgensenAlkoholbehandler, Kolding Kommune